att göra en god gärning...

...kan väl alla? det är ju sant att det låter väldigt svårt att försöka göra något gott för världen. men vad avgör egentligen om man har gjort en god gärning eller inte? är det att ge en gammal tant sin egen plats på bussen? är det att säga till någon som klippt en ful frisyr att den är fin? vad ÄR en god gärning?
jag tycker att man borde få tolka det helt själv.. om man själv mår bra av något snällt eller fint man gjort mot någon, om man känner att man kanske förgyllt denna persons dag till det bättre, även om det är en liten mängd, Ja om man själv känner glädje utav det, tycker jag att det kan räknas som en GOD GÄRNING.

jag anser att jag gjorde en god gärning häromdagen. och det är som ni alla tror.. man mår SJUKT MYCKET bättre efter man gjort det. det är inte ansträngande, och man tjänar så mycket på det!
jag gick upp från tåget vid tcentralen, och skulle mot åhléns. det var "rusningstid", klockan var fyra och grymt mycket folk gick från alla håll. mitt i smeten går en blind gubbe och försöker stapla sig fram bland vimlet. han bad om hjälp, sa "ursäkta?" men ingen lyssnade. (självupptagna idiotstockholmare!) min hjärna talade för sig själv och jag gick fram till honom och frågade om han behövde hjälp. han skulle till buss 818 sa han. jag såg 818 bussen längre fram, så frågade om han ville ha hjälp att ta sig dit och han tackade snällt. Så jag tog honom runt armen och såg till att han kom på bussen. Hela detta tog cirka en minut.

Det var MIN goda gärning. och med tanke på hur glad jag kände mig efter, så vill jag bara hitta fler och fler sätt att göra en god gärning!
tänk om folk bara kunde stanna upp för en stund, sluta stressa och tänka lite mer på andra i omgivningen.
vore inte världen bra då? bättre iaf..?

aja, nog med grubbel för ikväll... ;)
/ Annika Sandqvist

när ska jag...

...lära mig:
...att få till en fin touch på den här bloggen...
...att inte försöka styra och ställa allting...
...att försöka tänka lite på vad JAG vill...
...att sluta trycka på FastForward knappen på mig själv och försöka förneka och göra saker jag ej är redo för...

föräldrar kan vara rätt bra till hands ibland. idag, även om det blev ett upprörande samtal, så förstod jag vad min mamma sa. och det är alltid jobbigt att erkänna när någon annan har rätt, och man själv har fel. så nu gör jag det lite i smyg...
men hur kommer det sig att jag aldrig lär mig? eller visst lär jag mig, men det går i babysteg så min framgång kan liknas ungefär som en snigels fart.. JAG VILL KÖRA SNABBARE!
ett hopplöst fall?
iallafall så hoppades jag den här gången att jag skulle lärt mig av det förra. att man vet sina gränser och sina planer, och förmedlar.. jag trodde att jag gjort rätt.. enda tills morsan la sig i med sin kunskap och sin lärdom. då var jag inte lika säker längre.. FAN.
bara det inte händer igen. låt det inte hända igen!
jag lyckas med det som jag är för smart för att lyckas med vid den här tiden. jag borde veta bättre.

"allting går om man vill" screw den skiten, ingenting går ju som man vil.

"ibland måste du kliva ut ur dig själv för att kunna hitta tillbaka igen.."  det vill jag göra. bara kliva ut ur mig själv.



/ Annika Sandqvist

pank på kontot?

wow! kan man bli mer lycklig än att få oväntade pengar inlagda på kontot?! xD
idag fick jag semesterersättning från sommarjobbet, OM det känns härligt! visste inte ens att man fick det? grymt!
så nu har jag iaf råd att spendera i helgen, och även köpa något att ha på mig tills dess, WIIE!
vilken LYCKANS dag!

"ingen Tepåse här inte..!"

shooooow me the moneeeeeey! (filmcitat från Jerry Macguire)


/ spanki

okej, jag erkänner...

...jag är SJUKT DÅLIG på vita helger. , är du nöjd nu kristoffer?
denna vita helg skiftade över i lite andra färger också, okej. jag erkänner. men jag skyller allt på carro! det var ju trots allt hennes idé om att ta med vin! ...eller? äsch, varför fnula ner sig på smådetaljer, struntsamma vem det var! (okej, det var jag.) huvudsaken är iaf att vi hade en sjuhelsike skön helg, med inslag av både det ena och det galna andra!
säger bara, skärgården är underskattat! även på såna småöar finns det liv! och ett himla liv blev det!
(OBS! om detaljer om resan önskas, så nås jag på 0704948949)

denna vecka blir det "JOY-vecka".. kan du tänka dig att min lille plutt tvilling fyller år på torsdag?! ;) äntligen blir hon stor som vi andra! synd dock att man inte längre får tillfälle att mobba henne. men det finns andra sätt!
som ursäkt för att parta blir det då hennes födelsedag. och den kan ju inte bara firas en dag? så då är det ju inte mitt fel att jag festar, så om skyllas på någon, skyllas på Joy!

jag har blivit lite nostalgisk över en kille som deltog i idol 2008.. ja någon måste man ju vara avundsjuk på när man själv inte tar klivet till att satsa på en audition.. (tipsa in mig nästa år, så slipper jag stå i kön tack!?)
aja iaf, den här killen är värd en massa beundran, för han är rena rama exemplet på att: "livet är hårt, men sluta gnäll och lev det medans du kan, för du vet aldrig när det tar slut.." om ni inte redan sett det, KOLLA HÄR:

http://www.youtube.com/watch?v=7tE-wTensec


yours / spanki

en grymt gammal bild på mig och joy ;)

vit helg, precis vad jag behöver...

... och ingen tror att jag kommer lyckas? tack... VÄNTA NI BARA! jag ska allt visa er att det inte kmr bli annat än massa lugna stunder, långa promenader, bastu och iskallt dopp, kortspel, svullmat och en flaska vin nere vid bryggan..FAN! (jag menar, en flaska loka nere vid bryggan)...mmm marabou..!

idag var som alla andra dagar. förutom lite övertrötta stunder då man lekte dominant,tyst,realistiskt och skämtsam på samma gång.. (anki håller en penna över huvet och skriker: KOLLA! EN OVERHEAD-PENNA! aaaaahahahaha!) då snackar vi trött, trötter,tröttest? (och inte ens det kan jag stava rätt..)

på tal om ingenting så kom jag på idag att för första gången på Väldigt länge, så har jag INGA SOM HELST kärlekproblem/killproblem what so ever! wow waaa wiii waa! hur sjukt är inte det? ni som känner mig, VET att jag alltid har något jäkla trassel som behöver knytas upp och lösas. men ICKE! jag är lycklig och bara helt uppknyten.. eller hur man nu säger.. fri.
free from trouble! no longer Ms Confused!

Annika Sandqvist, Välkommen till världen! hur känns det?      "mjooo mjaaa...för jefla bra!" :)

KEEP IT UP!

det är lätt...

...att bara skylla ifrån sig. skylla över problem på någon annan. alla gör det, jag med. ibland gör man det medvetet, ibland inte. jag är bara människa. ni är bara människor. folk gör misstag, och kommer att fortsätta göra det under resten av sina liv.

jag vet att vi pratat nog om det här nu, men samtidigt känner inte jag att jag fått säga mitt. jag har bara blivit kvävd och nertryckt av andra som inte delar mina åsikter. som inte håller med mig. men hur van är jag inte med det? att stå ensam på två ben, och att faktiskt inte ramla ihop. JAG ÄR STARK. även om jag är känslosam. jag tolererar inte vad som helst, och det vet ni. jag kommer att skriva ner allt jag tänkt nu som jag svalde idag, och sen har jag det ur luften. ta inte illa upp eller tro att jag skyller ifrån mig, är arg, sur eller irriterad. jag måste bara få stå på mina ben.

jag känner att jag gör allt för dig. finns där för dig i alla lägen och stöttar dig när du har det tufft. vi är vänner, vi finns där för varandra, så som det ska vara. men även om vi är så pass nära, så finns det andra i våra liv vi pratar med också. som vi kan dela känslor och funderingar med. det behöver inte alltid bara vara VIVIVI.
och igår vart jag rent av besviken på dig. för det kändes som att du klandrade mig för att jag inte pratade med dig varenda sekund under hela dagen när du mådde dåligt. jag fick vibbarna av att du inte orkade prata om det du var ledsen över, och sedan fanns det andra i vår närhet som höll koll på läget, och tänkte att du kanske bara behvövde lite space, att inte alla ville prata och höra om något som är känsligt hos dig.
Jag tycker att det tar kraften ur mig att jag måste bevisa för dig gång på gång att jag bryr mig om dig, för att du ska tro på det. kan du inte bara känna, och veta, att jag ändå gör det? att den omtanken jag har för dig, finns i ditt hjärta redan? vi har alla våra dagar då allt känns piss, jag vet och förstår att din dag var igår. men på något sätt kändes det som att du bara ville hitta något som kunde vara din anledning till varför du mådde dåligt, eftersom du knappt visste det själv. och då valde du mig? det kändes så. nu låter det kanske som att jag skyller på dig, men jag bara spammar igenom mitt huvud och mina tankar. du vet ju att jag tänker FÖR mycket, och att det inte är en bra egenskap hos mig.
jag vill bara säga.. att även en stark kan vara svag ibland. även en hjälte har sin sköld.

jag vill bara att någon ska förstå min sida... mina tankar... MIG

chockad över mig själv

LIVET ÄR EN FEST. är det så? ett bra tag har mitt liv varit det. en Fest. en enda stor pågående fest. dricker fredag lördag. ibland till och med onsdag. när hände det här? anses det vara mycket eller normalt? vart går gränsen för vad som är mycket?
jag är så trött på alla förväntningar.
folk frågar vad jag ska göra i helgen.
jag säger: PARTY PARTY!
och dom svarar: ovanligt! blink blink..
om jag skulle svarat: nej i helgen ska jag nog bara ta det lugnt,
så skulle dom svara: haha roligt skämt!

man har glömt bort hur det var på den tiden då en mysig tjejhemmakväll med tusen tjejfilmer och kilon med godis betydde mer än en Bag 'n Box. och även om jag inte klagat hitills på mitt sätt att leva, och även om jag älskar att festa och dansa loss, så skulle det vara skönt att bara ta en break. paus från allt ständigt uteliv och bara krypa ihop med en filt i en soffa med en kille. (och även där har vi ett problem, eftersom det saknas en kille).

Singellivet är bättre än Relationslivet? är det så? så mycket om jag än älskar att vara singel så är det aldrig fel att ha mysiga kvällar med någon man tycker om.

tänker på The O.C... när Marissa har hamnat på sjukhus för att hon tog en överdos. en psykiatriker kommer till sjukhuset och ställer lite frågor.. lyssna: Dricker du alkohol? Mycket? Har du någonsin druckit så mycket att du tuppat av?
jag har aldrig tuppat av, men tänk om det bara är en fråga om tid?

det här är ju ett känsligt ämne, för ALLA. och jag blottar mig nu. men om folk säger till en att tänka till, att fundera över att kanske tagga ner lite på festandet.. ja, då finns det nog en anledning till varför dom säger så.
Jag tänker... vad tror ni?
jag kanske bara borde uppskatta andra saker i livet lite mer, se med nya ögon. inte se livet genom ett glas eller en flaska. (Gud nu låter jag som en alkoholist!)
Jag är INGEN alkoholist, men jag vet vad alkohol kan göra med folk, och jag vet att fler folk i min närhet borde tänka mer på detta så som jag gör nu. DET SKADAR INTE. inte så som alkohol skadar.

och jag är trött på att folk inte verkar ta mig seriöst bara för att jag festar mycket. jag är fortfarande en person med känslor och funderingar, åsikter och idéer, precis som alla andra.
jag är inte mer eller mindre värd för det.

Tack för mig / Annika


livet är hårt..

..get over it! eller get a hangover! det var iaf vad jag fick idag, fin frukost!
jag vaknade imorse och såg att jag hade på mig prickiga kalsonger?! hur fick jag på mig dom? vems är dom? :S är vi inte hos carro? nejjuste fan, vi åkte ju hem till danne. när saker började klarna till så kunde man inget annat än garva, jävlar vilken natt!
11 cider senare hamnar man upp i ett främmande hus med kallsingar på sig, då måste kvällen varit spicy? och det var den! ;) klubbonsdag är underskattat.. det blir liksom som en uppiggande känsla och laddning inför att orka resten av skolveckan. även om dagen efter-humöret suckar stort bara vid namnet SKOLA..
i helgen blir det full rulle! jag fattar inte hur jag orkar, eller hur min kropp orkar. den får liksom bara köra med i svängen, när det är hjärnan som talar! eller festorganet som sjunger!

FalkenFredag!
Nivå22!
Fellows!
Nu kör vi!!

FULL LIKE A PULL! eller hur var det Carro?! haha 
/ spanki

RSS 2.0